Dahlia Cafe Au Lait Bollen planten

Als je op zoek bent naar een vleugje kleur en finesse in je tuin, kijk dan niet verder dan de dahlia cafe au lait bol. Deze prachtige bloem is perfect om textuur en diepte toe te voegen aan elke tuin of bloembed. Maar, voordat je kunt genieten van de opzichtige bloei, moet je eerst leren hoe je deze bollen goed plant. Lees verder voor een overzicht van alles wat je moet weten over dahlia cafe au lait bollen.

Hoe Dahlia Cafe Au Lait bollen te planten

Het correct planten van deze bollen is de sleutel tot succes als het gaat om het kweken van dahlia’s. De beste tijd om ze te planten is in de late winter of het vroege voorjaar, afhankelijk van waar je woont. Eenmaal geplant moeten de bollen minstens 6-8 weken grondbewerking krijgen voordat ze actief beginnen te groeien. Dit betekent dat ze in deze periode veel water en meststoffen moeten krijgen, zodat ze een sterk wortelstelsel in de grond kunnen vestigen.

Als je klaar bent om te planten, graaf dan een gat van 3-4 cm diep in de grond en plaats de bol in de grond met de punt naar boven. Bedek de bol met aarde en stamp hem lichtjes aan met je handen of een spaan. Zorg dat je het niet te stevig aandrukt – er moet lucht om de bol heen kunnen zodat hij goed kan groeien! Geef je pas geplante bollen na het planten voldoende water, maar zorg ervoor dat je ze niet te veel water geeft, want dan kunnen ze gaan rotten.

Zorg voor je dahlia’s

Bij de verzorging van dahlia cafe au lait bollen zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden:

 Zorg ervoor dat je planten voldoende zonlicht krijgen – 6-8 uur per dag is ideaal!

 Geef regelmatig water, maar laat ze niet in stilstaand water staan – dit kan wortelrot veroorzaken – Mulch rond de basis van je planten om hun wortels koel en vochtig te houden – Onthoofd uitgebloeide bloemen zo snel mogelijk – dit bevordert meer bloemen!   – Bemest regelmatig met een universele meststof gemengd volgens de aanwijzingen op de verpakking – Zet hoge soorten (zoals café au lait) vast, zodat ze niet omvallen als het waait

Dahlia café au lait bollen zijn een gemakkelijke manier om een vleugje levendige kleur en textuur toe te voegen aan elke tuin of bloembed! Met de juiste zorg en aandacht brengen deze opzichtige bloemen zelfs de meest grauwe buitenruimte tot leven. Lees onze blog voor meer informatie over het planten en verzorgen van dahlia café au lait bollen, zodat je jaar na jaar van hun schoonheid kunt genieten!