Tuinpoorten: welke soorten zijn er?

Bij een tuin hoort een tuinhek. Een tuinhek zorgt er niet alleen voor dat de tuin mooi afgesloten is voor ongewenste bezoekers en daardoor je huis ook een stukje veiliger is, maar ook dat jij meer privacy in je tuin hebt. Het is dus multifunctioneel.

Maar goed je tuinhek is niet echt af zonder een goede tuinpoort, immers moet je tuin toch ook kunnen betreden. Ook al denken veel mensen dat tuinhekken niet een heel bijzonder iets is, is dat toch fout gedacht. Je tuinpoort is echt de doorgang naar je tuin, de ontvangst, die de look van je tuin kan maken of breken.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je de keuze hebt uit zeer veel verschillende tuinhekken, zoals je op de website van MT Hekwerken snel zult zien. Maar hoe weet je dan welke tuinpoort bij jouw tuin of hek past? In dit artikel zoeken we het kort voor je uit.

Maat is alles

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe groot en hoog de tuinpoort moet zijn. Dit hangt natuurlijk af van je hekwerk. Heb je de afmetingen vastgesteld dan kun je gelijk al wat keuzes maken.

Bijvoorbeeld een enkele tuinpoort is vooral bedoeld voor lage hekwerken. Heb je dus een hekwerk van ongeveer 2 meter hoog, dan valt deze al af. Vervolgens heb je ook nog verschillende keuzes uit hoge hekken. Ga je voor een metalen hekwerk, dan moet je kiezen hoeveel staven je wilt en of deze doorlopend moeten zijn of niet.

Ga je daarentegen voor een houten tuinpoort dan moet je kiezen welke kleur en/of houtsoort het best bij je tuinhek past. Let hier vooral ook op de kwaliteit van de houtsoort. Je wil natuurlijk wel een beetje een sterke poort.

Hopelijk hebben deze tips een beetje geholpen. Voor meer informatie kijk eens op de website van MT Hekwerken.