Tuin met goede verlichting?

Het aanleggen van een tuin kan een grote klus zijn. Daar wil je het liefst de hele dag tot in de late avonduren van genieten. Daarom is goede tuinverlichting belangrijk. Je kunt deze het beste tijdens de tuinaanleg verzorgen.

Er zijn veel verschillende soorten tuinverlichting te koop. Welke verlichting je voor het verlichten van een tuin kiest hangt af van de reden voor verlichting. Je hebt markeer verlichting voor paden en randen, loop verlichting die vooral oplicht als je langs een van de bewegingscensoren loopt tot sfeerverlichting voor het uitlichten van bomen of planten in de tuin. Je kunt sommige soorten verlichting na het aanleggen van een tuin plaatsen. Maar soms is het nodig om bekabeling te leggen. Dan is het goed vooraf aan een tuinaanleg te weten waar de verlichting moet komen.

Bij het aanleggen van bekabeling voor verlichting gelden ook een aantal heel belangrijke veiligheidsvoorschriften waarmee wij rekening houden. De diepte van de grondkabels en de versterking van de kabels die beschermt bij graafwerk en voorkomt dat je onder stroom komt te staan als je de kabel raakt.

Tuinverlichting is de manier om langer te genieten.

Wil je tot laat in de avond van de tuin genieten? Dan kun je bijna niet zonder tuinverlichting op de plek waar je wilt zitten. Welk soort licht je kiest hangt af van de omgeving en manier hoe je van de tuin wilt genieten. Wil je alleen vanuit huis de prachtige beplanting kunnen zien dan is goede sfeerverlichting waarschijnlijk voldoende.

Het is tegenwoordig ook heel belangrijk om voor energiezuinige verlichting te kiezen. Daar heb je veel verschillende mogelijkheden voor. Van prachtige zonne-energie verlichting tot aan een tijdschakelaar.

Bij de tuinaanleg zorgen wij voor een goed advies en informatie over de mogelijkheden en de kosten. Ook hoe het werkt en als je wilt weten hoeveel energie je verlichting zal kosten kunnen wij je vertellen.